PEDAGOGISCHE STUDIEDAG

Verliessituaties in het onderwijs: Hoe pakken we dat aan op school-, klas- en leerlingniveau?
Ik kom graag langs voor een kennismaking met directie en/of zorgteam.
Vaak is het zo dat er bepaalde vragen zijn, die kunnen we dan doorpraten en zo kan de studiedag afgestemd worden op de noden van de school.
 

STUDIEBEGELEIDING

studietips+praktische weetjes voor jongeren (12-14 jaar) én ouders
  • maandag 26 augustus 2019: 20 tot 21 uur
  • dinsdag 27 augustus 2019: 20 tot 21 uur
     
Inschrijven kan telefonisch of per sms op 0497/41 01 51 –  kostprijs: 7 euro per persoon
 
> De workshops kunnen op locatie of in de praktijk (Rechtstraat 111, Lokeren) op aanvraag georganiseerd worden.
 

INTERACTIEVE BIJEENKOMSTEN/LEZINGEN

Weerbaarheid en zelfvertrouwen bij kinderen: workshop voor jonge ouders. Ouders hopen dat hun kinderen zo weinig mogelijk tegenslagen te verduren krijgen, liefst ook zo weinig mogelijk pijn moeten ervaren … Toch is verdriet net zoals plezier een onderdeel van het leven. Kinderen leren omgaan met allerlei gevoelens is van groot belang want zo groeit hun zelfvertrouwen en worden ze weerbaar. 
 
Verlies op de werkvloer: het overlijden van een collega, een collega herstart na een zwaar verlies, een ernstig zieke collega, … Het is niet altijd duidelijk hoe je als werkgever of werknemers verdriet en verlies moet aanpakken. Een gesprek op de bewuste dienst kan veel helpen, want uiteindelijk is werk en privé niet altijd te scheiden van elkaar. Praten is een onderdeel van de verwerking en stimuleert het onderling begrip tussen collega’s. Het zal uiteindelijk ook het rendement van de dienst verhogen.
 
Hoe leven we verder in verbondenheid zonder de overledene? Verlies in de familie of in een vriendenkring: hoe kan je elkaar ondersteunen? Vaak zijn gesprekken moeilijk of stroef uit angst om elkaar te kwetsen. Soms wordt de overledene ‘doodgezwegen’... Emotionele pijn kan zich dan in het lichaam nestelen:  de zogenaamde brok in de keel, vermoeidheid, maagpijn, darmklachten, nek of rugpijn komen vaak voort uit opgekropte gevoelens. In deze workshop gaan we op zoek naar wat er leeft om zo via verwerking tot herstel van relaties te komen.
 
> De workshops kunnen op locatie of in de praktijk (Rechtstraat 111, Lokeren) op aanvraag georganiseerd worden.
Praktijk voor studiebegeleiding, verlies- en rouwverwerking