Barbara Claeys - lokeren
Na mijn studies (UGent) startte ik een loopbaan in de communicatiewereld, waar ik leerde organiseren, onderhandelen en luisteren. Daarna heb ik bewust gekozen voor het onderwijs. Ik verdiepte me in de humane wetenschappen.  Jongeren lesgeven, hen zien evolueren in hun studiemethodes en met hen mee op pad gaan was heel boeiend. Vaak vertelden ze me persoonlijke dingen en al snel zocht ik workshops uit om hen beter te kunnen begeleiden. Ik wou namelijk meer zijn dan een luisterend oor en leerde via verschillende studiedagen welke handvaten ik hen kon aanreiken.
 
Ik zocht meer achtergrond en kennis om mensen te helpen. Ik las verscheidene boeken van professor dr. em. Manu Keirse, dé specialist in rouwverwerking. Ik raakte enorm geboeid door het thema rouw. Ik koos uiteindelijk voor de 2-jarige opleiding “integratief verliescounselor” in de Bleekweide – AIHP (Academie voor Integratieve en Humanistische Psychologie) te Gent. Onder leiding van hoofdtrainer Lut Celie, een autoriteit in het werkveld van rouw en Gwendolyn Van Cauwelaert, klinisch psycholoog kwam ik tot bloei als therapeut.
 
Tijdens mijn stage bij Netwerk Palliatieve Zorg begeleidde ik kinderen en gezinnen om afscheid te nemen. De dood in een kinderleven bespreekbaar maken en het gezin hierbij ondersteunen was mijn taak. Hoe opener de communicatie kon gebeuren, hoe natuurlijker het afscheid en hoe kleiner de angst van jong en oud werd om mekaar los te laten én om verbondenheid te bereiken.
 
Met deze opleiding in combinatie met mijn bedrijfs- en onderwijsachtergrond begeleid ik nu kinderen, jongeren en volwassenen die de stap willen zetten om verdriet over verlies bespreekbaar te maken.

 

Praktijk voor studiebegeleiding, verlies- en rouwverwerking